22 Kasım 2009 Pazar

The Twilight Saga: New Moon (Spoiler İçerebilir)

Sevgili Twilight filmi sevenler ve Robert Pattinson hayranları, lütfen bu yazıdan uzak durun. Zira hoşlanmayacaksınız...


Likenight'ı ekip, "kuzenlerimle işim var" dediğim şey aslında Twilight izleme etkinliğiydi. Ajandama bakmadan telefonda ayak üstü kuzenlerime "aa tamam bana da alın o zaman bilet" dediğim için, likenite yerine twilite'a gitmek zorunda kaldım.

Neyse filme dönelim.. Twilight serisini okuyanlar, ikinci kitabı sürükleyici bulanlar, ve / veya ilk filmden zerre hoşlanmayanlar lütfen bu filme gitmesinler.

İstinye park'ın sinemasında populasyon neredeyse %50 kadın %50 erkek ve gece seansı olması sebebiyle ergenlerden uzak güzel bi topluluk olmasına rağmen... kız arkadaşları istedi diye gelen erkekler ezici çoğunluktalardı.

Filmin başından sonuna kadar bir acıların Robert'ını izliyoruz. Küçük Emrah gibi.. Ama bizim Emrah ağlıyor, ve daha güzel ağlıyor. Sonra arada bi yerde Jacob'un "six pack"lerini sayıyoruz. Düşük omuzlu abilere kas yaptırmamak lazım.

Kitabı kuşa çevirmeleri atlayarak gitmeleri zaten önceden tahmin edilebilecek bir durum. Kitapta bahsedilen Alice'in o mükemmel güzelliğini neden beyaz perdeye aktaramıyorlar hala inanamıyorum. En komiği kitaptaki Edward ile beyaz perdedekinin benzerliği bile yok. Bu film, oyunculuk, makyaj ve senaryo, HATTA görsel efektler açısından tam bir fiyasko.


İnsanların duygulandığı yerlerde, daha doğrusu, filmin bir çok yerinde gözümden yaş gelene kadar güldüm. Hali hazırda "Bir genç kızın gizli defteri" okuyan varsa, tavsiye ederim Twilight filmlerini... Ve işte hizmetteki farkımız... Ergen filmlerini de sizin için izliyoruz.

B.